Digitalisering er også et magtmiddel
Konklusionen på mine erfaringer fra et besøg i København er , at digitalisering indgår i ren undertrykkelse, hvor borgere enten snydes privat eller undertrykkes af det offentlige.
I de tilfælde, der beskrives her, er der formentlig også tale om ulovlighed.
Jeg stiller op til EU-parlamentet og vil i den sammenhæng arbejde for retten til at betale med kontanter og fri adgang for alle for at bruge offentlige toiletter.
Jeg fraråder på det bestemteste Cabinn Hotels
Historien om digital booking til Cabinn
Jeg lod mig lokke af denne hjemmeside . På henvisningen nævnes der priser fra 599 kr. Jeg er single og skulle have et enkeltværelse fra lørdag til søndag. Jeg troede – som jeg husker det – at jeg var inde på Cabinns egen hjemmeside. Nu er jeg sikker på, at jeg mere eller mindre blev ledt hen til en side, der styres af Trivago. Der accepterede jeg et tilbud på ca 925 kr., vel vidende, at der var tale. om en højere pris end den, de skiltede med. Jeg accepterede tilbudet på hjemmesiden og betalte med kort. Kvitteringen viste, at nu havde jeg betalt 1175 kroner. Beløbet var omregnet til dollars. Der var en prisforskel på mindst 200 kroner på det, jeg havde accepteret og det trukne beløb.
Trivagos hjemmeside oplyste intet om tilbud og vilkår. Ingen forretningsbetingelser, nothing.
Lørdag mødte jeg så op i receptionen og forklarede receptionisten, at jeg var trukket for et større beløb end det, jeg havde accepteret. Han sagde så, at det måtte jeg selv være ude om. For det var jo ikke hotellets sag at afgøre, hvor jeg købte min booking. Jeg følte, han nok var stillet det spørgsmål før.
Fra aftaleloven
“§ 1. Tilbud og svar på tilbud er bindende for afgiveren”
Det betyder, at den pris, jeg har accepteret, også gælder for det beløb, der trækkes på min konto.
Jeg har ikke på noget tidspunkt accepteret den højere pris, der blev trukket.
Jeg har på intet tidspunkt kunnet genkende nogle af priserne ovenfor: Værelsespris iflg det trukne beløb
Værelse 104,55 $ = 792 kr.
Ikke aftalt gebyr 59,25 $ = 406 kr
_________________________________________
Trukket på min konto 1198 kr
Nu ved jeg godt, jeg kommer fra provinsen. Jeg er nok ikke så avanceret. Problemet, er det er dobbelt. Jeg har købt og betalt for en ydelse, et hotelophold. Nu, hvor jeg er på vej hjem, så henstår balladen om prisen. Der er købt og leveret en ydelse. Prisen har jeg dog aldrig accepteret.
Det mærkelige er, at man så også skal finde ud af, hvem man skal sagsøge/klage over?
Tdslinjen ser sådan ud:
Bestilling 30.11. 2013
Træk på konto 30.11.2013
Overnatning leveret 2.12. – 3.12. 2023
Klarheden om fejlen fik jeg allerede torsdag 30.11., men hvad skulle jeg stille op?
Den digitale transaktionslinje må jo bestå i, at det firma, der har håndteret bookingen, må have et intimt samarbejde med Cabinn Hotels i København. Ellers ved det jo ikke, om der er ledige værelser osv.
Nu er jeg jo fra Sønderjylland. Vi har tillid til hinanden. I min godtroenhed har jeg jo ikke i sin tid taget skærmbilleder af det samlede digitale handelsforløb. Det burde jeg have gjort. Som jeg husker det, har jeg accepteret en pris på omkring 925 kr. Ikke de 792 kr, der fremgår af den amerikanske opstilling fra Hotel Values. Men en pris midt imellem den, jeg har betalt mod min vilje og afregningsprisen mellem Cabinn, Trivago og “HotelValues.com”. Jeg har heller ingen viden om, hvordan aftalevilkårene er mellem de tre nævnte firmaer. Jeg går ud fra, at mine 1.200 kroner er blevet fordelt mellem dem.
Værelset
Min søn, der tidligere har boet i udlandet, men ofte kom på besøg i København gennem sit arbejde, kaldte lidt ironisk Cabinn-hotellet overfor Tivoli-hotel for “et fængsel”.
Jeg fik et lillebitte værelse, et udvidet kosteskab tæt på en dør med en tydelig smæklyd, hver gang en gæst på etagen gik ind eller ud.
Badeværelset var af den minimalistiske slags hvor bruseren rammer toiletsædet, hvis ikke man trækker gardinet for. Adgangen til rullen var besværlig, for den var gemt under den trekantede minimalvaskekumme.
Jeg fik ud over kortet til døren også et stykke papir med en QR-kode, jeg skulle scanne ind for at bruge for at bruge elevatoren til morgenmadsrestauranten. Men jeg bruger min telefon, som var den en nokia. Jeg kan derfor ikke scanne. Men med lidt hjælp fandt jeg ud af at køre en etage ekstra ned og gå op igen.
Jeg tænker med glæde på andre rummelige og lækre hotelværelser, jeg har købt til lavere priser.
Så gik søndagen med højmesse i Københavns Domkirke og med en workshop for EU-kandidater på Christiansborg. Det gik godt. Kirken er jo gratis, og der er ikke nogen elektronisk booking, hverken til salmesang, prædiken, altergang eller velsignelse.
Opdatering og udvidelse.
Husk, jeg har aldrig bedt om kontakt med det her firma. De er helt jublende over deres hidtidige svindelnummer i samarbejde med min booking hos Cabinn
Læs bare: Modtaget 4. december….
|
______________________________
_______________________________–
Betalingskort – pis på Hovedbanen
Jeg gik efter mødet til Københavns Hovedbanegård for at tage toget hjem. Der har de indrettet toilettet, så man skal betale 5 kroner for at få lov til at forrette sin nødtørft. På den måde forhindrer man naturligvis fattige uden betalingekort i at benytte toilettet. Egentlig antager jeg, det er i strid med Lov om Betalingsmidler at lave sådan et automatisk betalingsanlæg under opsyn af en person, der skal hjælpe mennesker igennem tælleapparatet, der minder om de anlæg, man ved fodboldstadions.
Problemet var, at jeg som ældre småfed mand med to rygsække skulle fumle mig igennem. Der er en tidslomme på nogle sekunder (15 ?) . Jeg kom til at betale tre gange for adgang til at tisse, og jeg var godt nok tissetrængende. Det samme skete for en udlænding, der havde problemer med at få kortet anerkendt. Han havde en masse LP’er på en trillevogn, han skulle have med for at få dem under kontrol.
På den anden side stod og står der en mand ( i gamle dage var vi morsomme og kaldte ham, der betjente publikum på offentlige toiletter “en tissemand”). Han virkede meget nedslidt over at være prygelknabe (ham man skælder ud på). Han meddelte mig (jeg var sur!), at jeg kunne ringe på et eller andet nummer. Den besked fik udmeldingen, der blev trukket for tre forgæves forsøg og et succesfyldt, ikke.
Jeg har en mistanke om, at DSB ikke bryder sig om, at de hjemløse og kortløse bruger Hovedbanegården som opholdsareal. DSB kan ikke lide den utryghed, stakkels middelklassemennesker udsættes for, hvis de direkte konfronteres med tilstedeværelsen af mindre velklædte og goodlooking medmennesker, der godt kan lide tørvejr.
Når man som jeg kommer ind på mandetisseafdelingen, er der et håndvaskeanlæg. Her gøres der udtrykkelig opmærksom på, at håndvaskene kun på bruges til håndvask. Enhver tanke om penisrengøring eller barbering er således udelukket. Hvad straffen for ikke at overholde anvisningen er, ved jeg ikke. Man kan muligvis spørge “tissemanden”. Men han virkede olm. Han bliver sikkert skældt ud fra morgen til aften.
I øvrigt har jeg vist krav på en kvittering for indkøb af adgang til tisseanlægget. Det glemte jeg at spørge den stakkels, olme “tissemand” om. For hvis man har købt adgang som tilbudt efter aftalelovens § 1, så skal ydelsen jo også leveres. Hvis der virkelig er en tidssluse på et bestemt antal sekunder for adgang, bør det fremgå af tisseaftalen.
Når der er betjening på tisseanlægget, skal det være muligt at betale med mønter og få tilbage osv.. Men sådan er det ikke på DSBs toilet på Hovedbanegården.
Må de fattigste ikke tisse? Og er det en saglig grund til at afvise betaling med kontanter, at det må man ikke?
Digitalisering er også et magtmiddel
Konklusionen på disse erfaringer er fra et besøg i København er , at digitalisering også indgår i ren undertrykkelsesteknik, hvor borgere enten snydes privat eller undertrykkes af det offentlige, i begge tilfælde i strid med gældende lov.
Det bør vi tage med i vurderingen af, om kontanter skal afskaffes. Jeg stiller op for Alternativet til EU-valget og vil i valgkampen arbejde for de mest udsatte menneskers frie adgang til offentlige toiletter.
Privat seniorforsker, cand. scient. pol. Aarhus University 1982
orcid.org/0000-0002-0533-0231
Published: "Kommuner, Regressionsanslyser og Bloktilskud 1982
Fuldmægtig, Ribe Kommunes Borgmesterkontor 1982-83
Fuldmægtig, Arbejdsmiljøinstitutrewt 1983-85
Fuldmægtig, Privatbanken 1985-87
Budget- og Planlægningschef Aktivbanken i Vejle 1987-90
DSB- Økonomikonttoret 1990-92
IT-sikkerhedsmedarbejder og -leder, 1992-1999
IT-revisor ISACA 1999-2000
Stifter og medejer af Nensome Security 2000-2003
Diskettedrevslås
Opfinder af metode til sikker sletning afdata på harddiske, patent
Fuldmægtig, Grønlands Selvstyre 2013-15
Konsulent i Persondatasikkerhed 2015-17
Timelærer i forvaltningsret ved Grønlands Universitet Nuuk 2015-17
Underviser i forvaltningsret ved Ledelsesakademier Nuuk 2016
Folkepensionist